Wij zijn Onstuimig

Doelgerichte digitale ontwerpers

We behalen doelen door te ontwerpen: van een plan en flow tot uitstraling, interactie, content en techniek. Zoveel mogelijk tegelijk, dus niet na elkaar. Zo zorgen we voor de samenhang die nodig is om een digitaal product te maken waar iedereen blij van wordt.

Voor elk van die soorten ontwerp hebben we ervaren mensen in huis. Goed op elkaar ingespeeld behalen zij niet alleen de afgesproken doelen, maar zorgen ze dat dat gebeurt op een manier die jouw publiek, jou en onszelf een goede ervaring oplevert.

Interview met onszelf

Ask us anything

 1. Onstuimig?

  Mensen achter een beeldscherm kunnen alle kanten op. Jouw project ook. Prachtig, maar dat vraagt om scherpe, vanuit eindgebruikers beredeneerde keuzes.


  Met een frisse blik en onze ervaring durven we die wel te maken. Voelt soms even Onstuimig, maar geeft jou en ons juist grip op hoe we jouw doelen behalen. En zorgt voor strakke flows, impactvol ontwerp en techniek die je niet voelt.


  Toen we in 2005 begonnen heette dat trouwens nog User Centered Design of Usability, nu User Experience Design.

 2. Wat is slim ontwerp?

  Slim ontwerp laat de kern van een idee zo vroeg mogelijk in de praktijk zien, zodat we de voor- en nadelen kunnen afwegen voordat we verder gaan.


  Direct iets ervaren op je computer of mobiel, in plaats van dat je het met een beschrijving moet doen. Je kunt het dan een MVP noemen, maar ons doel is vooral om klein te beginnen en bij succes pas door te pakken. Dat heet Lean UX, volgens de boekjes.


  Slim ontwerp is ook niet altijd het mooiste, stoerste of revolutionairste ontwerp, maar het geeft resultaat en blije mensen.

 3. Waarom staat 'de doelgroep' altijd centraal?

  Dat jouw klanten blij worden van je online dienst, site of app is een basisvoorwaarde voor succes. Zonder hen zijn we nergens. Daarom bewaken we hun belang, wegen dat af tegen jouw doelen en betrekken we ze actief bij alles dat we maken.

 4. Hoe beginnen jullie een project?

  Elke situatie is anders, dus we starten elke opdracht met een onbevangen en pragmatische houding. We ontdekken wat je zoekt door moeilijke vragen op je af te vuren, als nieuwsgierige bondgenoten. Ook duiken we in de data die je beschikbaar hebt.


  De uitkomst bestaat uit het samen kiezen van de doelen die we willen halen, en vooral ook wanneer. Want we kunnen beter gewoon beginnen dan direct alles willen.

 5. Maken jullie duurzame keuzes?

  Absoluut! Als we vandaag iets bedenken, dan houden we er rekening mee dat het over vijf jaar nog probleemloos moet werken.

 6. Doen jullie alles zelf?

  We kunnen veel zelf, maar willen alleen doen waar we echt goed in zijn. Voordat we ergens aan beginnen, zorgen we daarom voor duidelijkheid.


  De beste tools en partners selecteren we als die ergens beter in zijn dan wij. Natuurlijk regelen we dan de regie en borgen we de kwaliteit om verrassingen te voorkomen.

 7. Hoe voorkomen jullie tunnelvisie?

  We betrekken je doelgroep graag en doen al vroeg gebruikerstesten. Dit doen we met guerrillatests (snel pijnpunten in kaart brengen) of met uitgebreid gebruikersonderzoek waarin we prototypes in detail laten testen.


  Als iets live staat, kunnen we inspelen op live data om verkeerde aannames op tijd te spotten en bij te sturen.

 8. Hoe zit het met updates en patches?

  Als we techniek gebruiken, dan is die gebaseerd op beproefde stacks als React, Tailwind, Vue, Umbraco, Craft en WordPress. Die werken we 's nachts automatisch en overal bij: met software checken en monitoren we automatisch of alles nog perfect werkt.

 9. Kan ik jullie ook 's nachts bereiken?

  Liever niet, want we zijn niet zo groot en houden niet van verrassingen. We kiezen daarom altijd voor robuuste oplossingen, waar nodig bij specialisten die 24/7 bereikbaar zijn.


  We vinden het logisch om afspraken te maken over wat je op welke momenten van ons kunt verwachten, ook wanneer het wél nodig is dat we op een ongebruikelijk tijdstip voor je klaar staan.

 10. Zijn jullie duur?

  We verdienen onszelf in 99% van de gevallen dubbel en dwars terug. Vooraf rekenen we graag met je uit wat de verwachte impact ten opzichte van de investering in ons werk is.


  Natuurlijk mag je ons ook spontaan iets vragen. Zonder afspraken vooraf betaal je dan €129 per uur (excl. btw).

 11. Zitten jullie de rest van het jaar vol?

  Nee, maar we zijn bewust een klein team dat maar een paar projecten tegelijkertijd aankan. We checken dus altijd vooraf onze capaciteit met je, zodat we niet tegen verrassingen aanlopen.

 12. Waarom in Amersfoort?

  In 2005 begonnen we boven een garagebox op een praktische plek, en al 11 jaar hebben we een flinke studio aan het levendigste plein midden in de stad.


  We voelen ons hier prettig, het OV brengt ons waar we willen en het geografisch middelpunt van Nederland ligt 100 meter verderop. Dus -ondanks dat we ook vanuit huis en op locatie werken- werken we het liefst in Amersfoort.

 13. Staat je vraag er niet tussen?

  Stel 'm dan nu meteen via vraag@onstuimig.nl

Wij zijn Onstuimig

Een multidisciplinair team dat op elkaar ingespeeld is en gewend aan wisselende samenstellingen per vraagstuk. We halen onze kick uit ons werk, maar we maken ook ruimte om samen te flaneren door de binnenstad, elkaar te irriteren met foute Spotify-playlists en te borrelen rond de pooltafel.

Mail me terug

Daag ons uit

Stuur ons jouw e-mailadres en we nemen binnen één werkdag contact met je op.