Must see voor online nerds!

Jul. '09

Het uur van de Wolf zond woensdagavond de documentaire RiP: A remix manifesto uit. Klik op deze link: http://www3.nfb.ca/webextension/rip-a-remix-manifesto/ om meer te weten te komen over de docu. Op de site wordt ook de mogelijkheid aangeboden de documentaire te downloaden.

Must see voor online nerds!

Zelf zeggen de documentairemakers dit over hun film: 'RiP: A remix manifesto is a documentary film about copyright and remix culture. You can contribute to the film, and follow the conversation on the social networks'. De documentaire gaat over online auteursrecht, maar wordt met veel humor en vette visuals neergezet. De film zet je aan het denken over auteursrecht en het remixen van dingen. Op school heb ik intellectueel eigendom als vak gehad om ons als nieuwe lichting creatievelingen er bewust van te maken dat je ideeën, concepten en je werk moeilijk te beschermen zijn tegen kopiëren, maar ook om er alleenrecht op te krijgen.

Online is het nog eens lastiger om zaken inzichtelijk te maken en aan regels te binden. De wetgeving hiervoor is dan ook nog steeds niet rond. Men is er al meer dan 10 jaar over in conclaaf waar de grenzen moeten worden getrokken. De eeuwige strijd tussen commercie en creativiteit gaat ook hier verder. Wat mij betreft wordt het tijd dat commercie c.q. geld op één gebied niet weer gaat winnen van de creativiteit en de vrijheid daarbinnen: online. Het kan toch immers niet zo zijn dat ik op allerlei plekken aan tweedehands spullen kan komen en deze kan restylen, gebruiken en verkopen, maar zodra het over minder tastbare dingen gaat deze vrijheid ineens wegvalt?

wij zijn onstuimig

Een bedreven multidisciplinair team dat jou helpt overtuigen op elk beeldscherm.

Wij maken bezoekers blij. Met slim ontwerp. En met techniek die simpel voelt.
Onze klanten krijgen daar aandacht, vrienden en verkoop voor terug. Iedereen blij.