5 manieren om je Mojo als schrijver niet kwijt te raken

Dec. '12

Ben jij je Mojo kwijtgeraakt? Ben je alleen nog maar naar het scherm aan het staren en denk je dat je die deadline nooit meer gaat halen? Dan is het tijd om actie te ondernemen!

5 manieren om je Mojo als schrijver niet kwijt te raken

 

Rust stimuleert productiviteit

Misschien moet je wel eerst een pauze nemen?

Maar wacht, hoe kan je in hemelsnaam een pauze nemen als je al achterligt op schema?!

Onderzoek wijst uit dat rust creativiteit en productiviteit stimuleert. Wanneer had jij bijvoorbeeld je laatste geweldige idee? Waarschijnlijk niet tijdens een werkdag waarin je jezelf moet pushen om vooruit te blijven gaan.

 

Zorg goed voor jezelf

Als schrijver moet je jezelf soms opsluiten om een stuk af te maken. Toch is het ook heel belangrijk dat je af en toe ergens anders bent met je gedachten.

Jouw creatieve brein werkt net als een spier. Denk is aan topatleten. Zij geven alles en gaan vaak tot de max. Maar wanneer ze dit hebben gedaan plannen ze ook een periode van rust in omdat hun spieren dit nodig hebben om te herstellen.

Zo werkt het ook met onze creatieve spieren, ook zij hebben rust nodig. Maar wat moet je dan met al het werk dat nog op je bureau ligt?

Het goede nieuws is dat ons brein maar kleine momenten van rust nodig heeft om er weer voor te gaan. En dat kost waarschijnlijk een stuk minder tijd dan jij op Facebook zit. ;)

Geef je brein af en toe wat rust en volg deze 5 tips om je schrijvers-mojo niet te verliezen.

wij zijn onstuimig

Een bedreven multidisciplinair team dat jou helpt overtuigen op elk beeldscherm.

Wij maken bezoekers blij. Met slim ontwerp. En met techniek die simpel voelt.
Onze klanten krijgen daar aandacht, vrienden en verkoop voor terug. Iedereen blij.