Dagelijks vermaak
voor jonge mannen

Flabber, de vaste hangplek voor hoogopgeleide jonge mannen, maakt sinds 2002 dagelijks een selectie van de meest interessante dingen op het web en voegt daar strakke eigen producties aan toe.

In het jaar dat Flabber 10 jaar bestaat lanceerden we met hen een totaal opgefriste site. Het begin van een boeiende samenwerking.

 

Flabber is sinds de oprichting een niet te missen loket voor tijdverdrijf en schreef onder meer geschiedenis als het online 'tv-kanaal' van New Kids. Om toonaangevend te blijven werd Onstuimig gevraagd om een strak nieuw ontwerp te maken met daarin slimme, laagdrempeliger vormen van interactie met bezoekers, integratie van 'nieuws' uit endandit.nl en een grotere nadruk op de eigen videoproducties.

Tweesporenbeleid 

Aandacht voor zowel bestaande als eigen producties

Basis van de vernieuwingsslag is het tweesporenbeleid: in hoog tempo vermakelijk zijn, zodat je vaak terugkomt. In een lager tempo eigen producties onder de aandacht brengen.

Aandacht voor zowel bestaande als eigen producties

De homepage neemt dit letterlijk door twee kolommen te presenteren. Eén kolom met het beste van het web en de ander met Flabberproducties.

Interactie verhogen 

Bezoekers niet alleen laten reageren maar ook laten stemmen

Om interactie uit te lokken wilden we bezoekers niet alleen laten reageren, maar ook laten stemmen door met één klik labels te kunnen plakken.

Bezoekers niet alleen laten reageren maar ook laten stemmen

Hierdoor is de interactie gigantisch toegenomen, zien andere bezoekers direct wat men ervan vindt en kun je makkelijk lijstjes napluizen met soortgelijk gewaardeerde items.

 

Samen het beeld van een artikel bepalen

Onder elk artikel krijg je direct een overzicht te zien van het aantal stemmen op de verschillende termen.

Samen het beeld van een artikel bepalen

Vervolgens is er bij elke post linksboven een tekstwolkje te zien met daarin de term met de meeste stemmen.

 

Om de stemdrempel laag te houden is het niet noodzakelijk om in te loggen wanneer je wilt stemmen. Wil je reageren, dan moet je wel inloggen en dus een account hebben zodat de kwaliteit van de reacties hoog blijft.

 

Bij een reactie kan je ook gelijk je stem uitbrengen zodat jouw avatar een tekstwolkje krijgt met de term die jij hebt gekozen.

Slimme integratie 

Sponsored content zorgt voor onopvallende reclame

Natuurlijk staan er banners op de site, maar door gebruik te maken van sponsored content hebben we commercie op een slimme en voor bezoekers én adverteerders waardevollere manier kunnen integreren.

Sponsored content zorgt voor onopvallende reclame

Groot succes 

Dagelijks tienduizenden bezoekers vermaken

Bezoekersaantallen blijven stijgen, de duur van het bezoek is hoger dan ooit en men klikt veel meer door. Flabber heeft een uniek bereik van 800.000 bezoekers en meer dan 8 miljoen pageviews.

Mobiele app 

Onderweg genieten van Flabber op je iPhone

Naast het helpen van Flabber bij het verbeteren van hun site ontworpen we ook het design voor de Flabber App.

Onderweg genieten van Flabber op je iPhone

Aan de hand van ons ontwerp bouwde Nakko de iPhone App waarmee je onderweg kunt genieten van de Flabber-series en stortvloed aan zéér interessante artikelen.

Flabber.nl & de Flabber App

 

Flabber en Onstuimig

Wij denken mee met Flabber in strategie, design en vooral UX. Kortom: de oplossing om alsmaar groter wordende groepen bezoekers dagelijks te verblijden met content waar je niet om zit te wachten, maar toch ook wel. Dit in op mobiel, tablet en je pc'tje op een manier die het leuk maakt om over te kletsen of simpelweg nog meer te lezen.

Meer info? Check Ralph.

wij zijn onstuimig

Een bedreven multidisciplinair team dat jou helpt overtuigen op elk beeldscherm.

Wij maken bezoekers blij. Met slim ontwerp. En met techniek die simpel voelt.
Onze klanten krijgen daar aandacht, vrienden en verkoop voor terug. Iedereen blij.

daag ons uit

We nodigen je uit om jouw lastigste online vraagstuk met ons te delen.
Iets waar je steeds opnieuw tegenaan loopt en tot nu toe nog niet uit bent of waarvan je weet dat daar winst valt te behalen.
Een digitaal platform neerzetten? Conversie op een cruciale pagina? Op zoek naar eenvoud in iets dat maar complex blijft? Zoiets.